Peter Thomas Roth är både en person och ett varumärke inom skönhetsbranschen, med särskild inriktning på hudvård. I det stora sortimentet, som inkluderar över hundra olika produkter, finns flera ansiktsmasker för olika hudtyper och hudproblem.

En av de mest omskrivna är den superlyxiga Peter Thomas Roth anti-aging 24K Gold Mask som innehåller både 24 karats guld, kolloidalt guld och mineralen olivine (mest känd för att den bildar den vackra grönskimrande ädelstenen peridot). Denna ansiktsmask har hyllats för sin förmåga att lyfta, ge en omedelbar plumping effekt och lämna efter sig en enastående lyster. Den innehåller också kaffein som bidrar till att strama upp huden och göra den fastare.

Ansiktmasker från Peter Thomas Roth

Här är några exempel på populära ansiktsmasker från Peter Thomas Roth:

Peter Thomas Roth Cucumber Gel Masque

Det här är en fräsch och lugnande oljefri ansiktsmask av gel-typ som återfuktar torr och irriterad hud. Den är särskilt populär bland användare som vill att porerna i ansiktet ska bli mindre synliga.

Den här ansiktsmasken passar bra när man behöver lugna och svalka huden, till exempel efter solexponering, uttorkning, rakning, vaxning, eller exfoliering. För ännu bättre effekt, förvara burken i kylen så att gelen alltid är kall när du applicerar den.

Masken ska sitta på i 10 minuter innan man sköljer av den med kallt vatten.

Det här är en mild och oljefri mask som de allra flesta, även personer med känslig hud, kan använda varje dag utan problem.

Exempel på ingredienser:

  • Aloe Barbadensis Leaf Juice
  • Cucumber – Cucumis sativus
  • Pineapple – Ananas sativus
  • Papaya – Carica papaya
  • Bilberry – Vaccinium myrtillus
  • Sugar cane – Saccharum officinarum
  • Sugar maple – Acer saccharum
  • Chamomilla recutita flower extract and flower oil

Peter Thomas Roth Irish Moor Mud Mask

Lermasker är väldigt populära och den här lermasken är fylld med svart irländsk hedlera som hjälper till att avlägsna orenheter ur huden. Den här leran har en mycket hög nivå av organiskt innehåll och skördas för hand på Irland.

Irish Moor Mud Mask passar alla grundläggande hudtyper, men har blivit extra populär bland personer som har problem med överproduktion av talg. Den avlägsnar överflödig olja från huden samtidigt som den återfuktar så att talgkörtlarna kan lugna ned sig och upphöra med sin överproduktion av talg.

Exempel på andra element som ingår i den här masken förutom hedlera är vulkanisk aska, torv, kolpulver och Hijiki sjögräs som bidrar till att avlägsna orenheter från huden.

Masken ska lämnas att verka i 10 minuter i ansiktet innan den tas bort med en varm, fuktig rengöringsduk. Skölj ansiktet noga efterråt.

24K Gold Mask

Som nämnts ovan är Peter Thomas Roth berömda för sin guldmask, som innehåller både 24 karats guld och kolloidalt guld. Innan man applicerar denna ansiktsmask bör man rengöra ansiktet ordentligt och helst också genomföra en peeling för att få bort döda hudceller. Applicera sedan guldmasken över hela ansiktet och låt den sitta på i 5-10 minuter innan du sköljer bort den med ljummmet vatten.

Om Peter Thomas Roth

Peter Thomas Roths intresse för hudvård är förankrat i hans egna problem med huden – först i form av acne och sedan med diverse åldertecken. Detta fick honom att börja utforska de bästa metoderna för att behandla acne och förebygga ålderstecken och solskador.

Han lanserade sitt företag år 1993 med produkter baserade på idéer om de lindrande och läkande mineralrika vatten och leror som förekommer vid Ungerns berömda heta källor. Man skulle kunna säga att Roth har det här med hälsa och välmående i blodet; redan på 1800-talet drev hans släkt två spa resorts i Ungern.

Idag är Peter Thomas Roths produkter framtagna i lab snarare än framgrävda ur leran, och vetenskaplighet är ett ledord för företagets utveckling av olika hudvårdande krämer och ansiktsmasker. Totalt omfattar sortimentet över hundra olika produkter som säljs i en omsorgsfullt utvald skara av auktoriserade butiker världen över. Sortimentet täcker en lång rad olika hudtyper och här finns något för de flesta hudproblem, från huvudet och hela vägen ned till fötterna.